Один із найекзотичніших сортів глив, має незвичайний колір, приємний і оригінальний аромат, трохи оліїстий смак. Колір капелюшки блідий в міру дозрівання, спочатку світло-рожевий, а після термообробки — золотистого кольору.
Гриб поширений у субтропічних і тропічних зонах, у Таїланді, В'єтнамі, Сінгапурі, Цейлоні, Малайзії, Японії, Мексиці, Бразилії та Вест-Індії. Цей різновид глив є одним із найбільш швидкозростаючих і теплолюбних різновидів глив. Гливи Рожевий фламінго незамінний продукт дієтичного харчування і містить усі необхідні для організму людини речовини (білки, жири, вуглеводи, мінеральні солі та вітаміни). Гриб Рожевий фламінго невисоко калорієн, навіть у невеликій кількості він викликає відчуття насичення. У разі регулярного вживання глив знижується рівень холестерину та ризик ракових захворювань. За поживними та цілющими властивостями гливи Рожевий фламінго схожі з гливами звичайними. Гриби після збирання поміщають у паперові пакети або поліетиленові контейнери для зберігання за температурою в холодильнику, але не більш ніж на три доби. Через 3 дні у грибів з'являється запах риби. Готують так само, як й інші види глив: смажать у олії, тушкують у вершках або сметані. Гриби гливи використовують для приготування пирогів, супів, смаження й тушкування, і, звісно ж, сушать, солять і маринують.
Вирощувати гливи можна в домашніх умовах, на колодах у саду, дотримуючись деяких правил: В осінній період із настанням холодів, коли температура повітря сягає10-15 °C, колоду слід занести на зиму в приміщення, за температурою повітря не нижче +15 °C, а навесні знову висадити в ґрунт. Для зручного переміщення колоди можна висаджувати не у відкритий ґрунт, а в ємність із торфом або землею. Врожайність 15-30% від маси деревини.
Зовнішній вигляд грибу може змінюватися залежно від природнокліматичних умов і різнитися від поданого на фото.
Основні | |
---|---|
Вид грибів | Гливи |
Тип продукції | Міцелій грибів |
Виробник | Биония |
Країна виробник | Україна |
- Ціна: 31 ₴