Насіння суниці
Завдяки цілющим властивостям листя суниці та чудовим смаковим характеристикам ягід, культура вирощується повсюдно, практично на кожній підвороді та дачній ділянці. Є безліч сортів суниці, з різним забарвленням плодів, величчю ягід і смаковими особливостями.
Загалом суниця розводиться поділом куща, але досвідчені городники воліють вивести культуру із насіного матеріалу. Це непросте завдання, оскільки вирощування рослин з насіння суниці зажадає чималих витрат часу та праці. Цей процес може тривати кілька років, але власноруч вирощена суниця потішить Вас чудовим урожаєм соковитих і смачних ягід.
Насіння суниці купити доцільно в добре зарекомендованому спеціалізованому магазині, як-от інтернет-магазин насіння «Навчена Дача». Посівши насіннє матеріалу на розсаду починають із лютого та продовжують через квітень. Ранній посів пов'язаний із браком сонячного світла, у цьому разі використовують штучну підсвітку.
Придбане насіння перед посадкою обов'язково замочують у дощовій або талій сніговій воді приблизно на три доби. Воду впродовж дня змінюють двічі. Проклюте насіння висаджують у вологий субстрат у ящики. Глибина посадки насіженого матеріалу суниці становить 5 мл.
Насінням суниці можна садити й одноразові стаканчики, після чого й ящики, і стаканчики накривають склом і виставляють на сонячне місце, позаяк культура сама по собі світлолюбна. Під час вирощування поселі неодмінно провітрюють, витирають зі скла або плівки конденсат, а підсохлий ґрунт збризкують із пульверизатора. Слідують, щоб не було переполиву ґрунту, інакше сіянці можуть загубитися.
У насіженого матеріалу суниці схожість не однакова, тому сітківці з'являються не рівномірно, приблизно через два-три тижні. Надалі скло або плівку знімають, розсаду поміщають в освітлене місце, але не на сонці, і знижують температуру до +18оС. Дуже важливо дотримуватися регулярного помірного поливання, можна застосовувати піпетку. Розсаду суниці висаджують у землю влітку, плодоношення культури відбувається наступного року.
Можливо, ви хочете купити насіння буряка та буряка їдальні.