Насіння екзотичних рослин
У лагенарії є безліч всіляких назв: це і в'єтнамський кабачок, і індійський огірок, і соусний кабачок, зрештою культура належить до сімейства гарбузових і являє собою звичайну ліану. Рослина завдовжки виростає на 15 м, причому в процесі розвитку щодня його довжина збільшується на 50 см. У їжу використовуються тільки молоді кабачки, яким не більш ніж 5 днів, надалі овочі йдуть на виготовлення судин і мисок.
Дивовижна особливість кабачків купується з віком. Чим старіший плід, тим міцніші його стінки. У такому посуді прекрасно зберігаються харчові продукти, зокрема і рідини. Дивовижно і те, що посудина, зроблена з овочу, має властивості термоса та впродовж трьох годин рідина в ній залишається холодною.
Насіння лагенарії купити можна в інтернет-магазині «Навчена Дача». Вони вирізняються високою якістю схожості та подальшого росту. Культура вирощується нескладно, має практично таку ж агротехніку, як гарбуз. Для насіння лагенарії не потрібно замочування перед висадкою, інакше від цієї процедури вони гниють. Ґрунт вибирають родючу, додають перегній і обов'язково влаштовують прикореневий дренаж.
Семенами грядки засаджуються у квітні, водночас у лунку поміщають 2-3 шт. насіння. З'являються швидко, вже за тиждень їх можна прорізувати. У лунці відставляють тільки одну рослину, яка швидко йде в зріст. Витримується відстань між лунками 1 м, між міжряджаннями — 1,5 м. Якщо на присадибній ділянці трохи місця, лагенарію можна вирощувати уздовж паркана, спорудивши горизонтальні шпалери заввишки 2,5 м. Від верхньої планки шпалер донизу до рослини опускають огіркову сітку, по ній рослина підніматиметься вгору.
Безумовно, лагенарія є незвичайною екзотичною рослиною для нашої місцевості, але водночас вона має цілющі властивості. Особливо корисно вживати її в їжу тим, у кого ослаблений імунітет, є захворювання шлунково-кишкового тракту, а також є проблеми з ожирінням. Зазначимо і те, що в лагенарії міститься 440 мг/100 г кальцію, а також багато заліза та інших мікроелементів.
Можливо, ви хочете купити насіння буряка та буряка їдальні.